2013-04-04 12:16:58• hírek • MTI

Az angolok és a többiek

Néhány még a Bajnokok Ligáját uralták, ezúttal az Európa Liga negyeddöntőjét „terrorizálják" az angolok: amíg 2007-ben, 2008-ban és 2009-ben egyaránt három angol együttes jutott el a királykategória elődöntőjéig, addig idén ez a második számú sorozatban ismétlődhet meg.

A tavaly Bajnokok Ligája-győztes Chelsea az orosz Rubin Kazany együttesét fogadja a labdarúgó Európa Liga negyeddöntőjének csütörtöki első mérkőzésén.

Az angol klub végső sikerével azt a bravúrt hajtaná végre, hogy egymást követő évben elhódítaná a legrangosabb és a második számú európai kupasorozat serlegét. Ez legutóbb a José Mourinho által irányított FC Portónak sikerült még 2003-ban és 2004-ben - igaz, a portugál csapat előbb nyerte meg az akkor még UEFA Kupának nevezett sorozatot, s aztán ért a csúcsra a BL-ben.

A londoniak a bajnokságban nem remekelnek, szombati vereségüket követően a negyedik helyre csúsztak vissza a tabellán, ugyanakkor bíztató lehet számukra, hogy hétfőn javítottak, mivel a Manchester Unitedet elbúcsúztatták az FA Kupa negyeddöntőjében.

A Tottenham Hotspur a - Videoton csoportjából továbbjutott - svájci Baselt fogadja, míg a harmadik angol csapat, a Newcastle United a Benfica otthonába látogat. Az "angolmentes" párban a Lazio a Fenerbahce otthonában lép pályára.



Európa Liga, negyeddöntő, 1. mérkőzések:

Chelsea -Rubin Kazany 22.05 Story4, DigiSport2.ro, sport.ro
Tottenham Hotspur -FC Basel 22.05
Fenerbahce -Lazio 22.05 DigiSport1.hu, DigiSport1.ro, Dolce1
Benfica -Newcastle United 22.05 DigiSport2. Hu, DigiSport3.ro, DolceSport3
A visszavágókat a jövő héten rendezik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: